Het elektronisch ondertekenen: snel, makkelijk en rechtsgeldig

Een bedrijf wil natuurlijk zo snel mogelijk werken, want iedereen weet: tijd is geld. Het is echter zo dat snelheid niet ten koste mag gaan van veiligheid, regels en nauwkeurigheid. Een concreet voorbeeld is het moeten ontvangen van handtekeningen. Veel documenten hebben nou eenmaal een rechtsgeldige handtekening nodig. Als deze documenten digitaal zijn kost het een bedrijf veel tijd en moeite en dus geld om dit uit te printen, op te sturen, een handtekening te laten zetten, document terug te laten sturen en het document vervolgens te scannen en/of te faxen. Gelukkig kan er door de het digitale ondertekenen tijd bespaard worden, zonder dat het ten koste gaat van de regels.

Het digitale ondertekenen

Evidos wil bedrijven graag helpen door op dit gebied tijd te besparen, maar zich wel te houden aan de regel van het ontvangen van een rechtsgeldige handtekening. Daarom zijn er apparaten ontwikkeld die op kantoor staat of onderweg meegenomen kunnen worden. De klant kan de handtekening zetten op dit apparaatje. Vervolgens kan er op verschillende manieren contact gezocht worden met de computer waar het bestand op staat, waardoor de handtekening direct onder het digitale document komt. Hierdoor is printen, versturen en scannen niet meer nodig.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het elektronisch ondertekenen? Ga dan naar de website van Evidos voor alle informatie en contactgegevens.